Φυσιολογικός Τοκετός

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ  

Πλησιάζοντας την τελική ευθεία της κύησης, βρισκόμαστε μπροστά   στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο, αυτό της διεκπεραίωσης τοκετού. Η στιγμή αυτή υπάρχει στο μυαλό της κάθε γυναίκας από τις πρώτες κιόλας μέρες της εγκυμοσύνης και ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο της παιδί αποτελεί σίγουρα τη βασική καθημερινή της σκέψη.

Πρωταρχικός στόχος σε κάθε εγκυμοσύνη είναι ο φυσιολογικός τοκετός, ο οποίος προσφέρει το πλεονέκτημα της γρήγορης ανάρρωσης της λεχωίδος, ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ μητέρας και παιδιού, ενώ αποτελεί την κορυφαία και πιο χαρακτηριστική εμπειρία στη ζωή της γυναίκας. Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια της όσο και την ασφάλεια του εμβρύου συμβάλλουμε τα μέγιστα ο ερχομός του νέου μέλους της οικογένειας σας να έρθει με τρόπο όσο το δυνατόν ανώδυνο και φυσιολογικό!

Γενικά, αν και υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για τοκετό με καισαρική τομή, η σωστή συνεργασία της εγκύου γυναίκας και του συζύγου με τη μαία και τον ιατρό, καθώς και η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παρακολούθησης κατά την κύηση και τον τοκετό επιτρέπουν στο 80-90% των γυναικών να γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο στόχος δεν πρέπει να είναι η αποφυγή της καισαρικής τομής, αλλά η υγεία της μητέρας και του παιδιού και η χαρά της εξόδου από το μαιευτήριο με ένα γερό παιδί στην αγκαλιά. 

Στο ιατρείο μας σας παρέχεται όλη η κατάλληλη συμβουλευτική, η προετοιμασία καθώς και η στήριξη από όλο το προσωπικό με στόχο να λυθεί η κάθε σας απορία  και να σας δωθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια, με ασφάλεια και υπομονή, για να φέρεται στον κόσμο,φυσιολογικά, ένα υγιέστατο πλασματάκι!