Μητρικός Θηλασμός

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο θηλασμός είναι μια σπουδαία συναισθηματική, σωματική, πνευματική και ψυχική εμπειρία που προάγει την σωματική και ψυχική υγεία μητέρας-βρέφους ενώ διευκολύνει την εύθραυστη αλλά τόσο σημαντική πρώτη γνωριμία τους. Αποτελεί μια πολύτιμη μετάβαση από την ενδομήτρια ζωή στη νέα πραγματικότητα τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα. Η μητέρα εκτός από  τροφή με τα θρεπτικά συστατικά, προσφέρει το καλωσόρισμα στη ζωή με τη θερμή αγκαλιά της που εκφράζει την απροϋπόθετη αγάπη της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τον αποκλειστικό θηλασμό για τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο της ζωής του βρέφους. 

Ο μητρικός θηλασμός προσφέρει στη μητέρα ένα  αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης, αύξηση της θετικής διάθεσης, μείωση του άγχους, καλύτερη  ποιότητα ύπνου, ανάπτυξη της πρόσδεσης (σχέσης) με το παιδί, καλύτερη ερμηνεία των διαθέσεων του βρέφους άρα και σωστό καθορισμό των δικών της ενεργειών – συμπεριφορών. Επίσης, τη γεμίζει  αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την  εικόνα της ως μητέρας – συζύγου – συντρόφου. 

Στο ιατρείο μας, με σεβασμό, όρεξη και υπομονή είμαστε δίπλα σας φροντίζοντας να ενημερωθείτε πλήρως για το οφέλη και τη διαδικασία του θηλασμού λύνοντας κάθε σας απορία και δίνοντας σας τη δυνατότητα να προσφέρεται στο βρέφος ότι πολυτιμότερο διαθέτετε στους πρώτους και όχι μόνο μήνες της ζωή του!